Risico opties kopenBij opties zijn er altijd risico’s. Mensen denken wel eens aan risico’s opties kopen, maar deze zijn er wel degelijk en deze dien je goed te begrijpen voordat je de keuze gaat maken om hier gebruik van te maken. Veel mensen horen alleen de mooie verhalen dat mensen veel rendement halen uit de opties, maar dan dien je wel te weten waar je over praat en hoe het in zijn werk gaat. Neem daarom de tijd om ook de risico’s eigen te maken zodat jij weet wat je kunt verwachten. Het is jouw geld, jij kunt zelf beslissen wat je gaat investeren. Zeker in het begin is het aan te raden om niet teveel te investeren aangezien je moet oefenen. Je moet het onder de knie krijgen en dan zie je ook wat je kansen en risico’s zijn. Als je dan eenmaal je keuze hebt gemaakt en je wil opties kopen, dan kun je die keuze maken. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd alles financieel zelf in de hand blijft houden zodat er geen extra risico’s bij komen. Het is jouw geld, dus jij beslist wat er mee gedaan wordt en niemand anders.

Welke risico’s zijn er?

Bij opties gaat het over afgeleide producten. De waarde van opties is gebaseerd op de koers van de onderliggende waarde. Een voorbeeld hiervan is een aandeel. Maar het is zo dat aandelen sterk kunnen schommelen als het over de waarde gaat. Een optie kan zelfs waardeloos afgelopen. Bij het schrijven van een optie, kan het verlies ook veel groter zijn dan de optiepremie die je hebt gekregen. Maar wat de risico’s precies zijn van opties, hangt af van de manier waarop je de opties gaat gebruiken.

Als je gaat handelen in opties dien je te weten wat je doet, je hebt kennis nodig en je hebt ook ervaring nodig om te weten welke beslissingen jij het beste kunt nemen. Sommige mensen denken dat zij het weten en handelen heel wat af, maar aan het einde maken zij veel verlies. Dit komt vaak door een gebrek aan ervaring, zij wisten niet precies wat ze hebben gedaan en kampen nu met verlies. Achteraf is dat altijd vervelend, maar je kunt er dan niets meer aan doen want dat geld ben je kwijt. Mensen willen het dan terug verdienen en kopen nieuwe opties, maar er is een risico dat ook dat mis gaat. Verdiep je daarom eerst altijd in wat er gedaan moet worden, je moet weten welke opties er zijn, hoe de koersen staan en welke keuze je het beste kunt maken. De risico’s van opties dienen mensen ook voordat zij beginnen goed te begrijpen. Het handelen gaat niet zomaar, je moet hier kennis over hebben en je kunt maar beter eerst goed oefenen en ervaringen op doen, dan weet je namelijk pas echt wat er van je wordt gevraagd.

Plus500

Goede voorbereiding is het halve werk

Als je je goed voor gaat bereiden dan kan dat al een aantal risico’s verminderen. De termen die bij de opties worden gebruikt zijn van groot belang dat je die goed begrijpt. Weet je bijvoorbeeld wat de onderliggende waarde is of wat de looptijd is? Bij de onderliggende waarde gaat het over aandelen. Er kunnen echter ook opties zijn op andere producten, hierbij kan gedacht worden aan een index of de valuta. Bij de looptijd gaat het over drie, zes of negen maanden. Er kan ook een kortere of langere looptijd gelden. Dan is er nog een belangrijk begrip en dat is de expiratie van de optie. Heb je enig idee wat dat wil zeggen? Je weet nu dat een optie een bepaalde looptijd heeft. Aan het einde van de looptijd, loopt de optie af. De optie heeft dan geen waarde meer. Deze einddatum noemen we ook wel de expiratiedatum. Dit is iedere derde vrijdag van de maand.

Het kan zijn dat de vrijdag dan geen beursdag is, dan verschuift die datum naar de beursdag voor die derde vrijdag van de maand. Dit dien je bijvoorbeeld ook te weten, wist je dat niet, dan kon het zomaar zijn dat je net de verkeerde keuze maakte en alles kwijt was. Zo zie je maar dat je snel het risico kunt lopen dat het mis gaat, ook op de beurzen met opties. Daarom is het van belang dat jij goed gaat oefenen, zorgt dat je de risico’s kent en je kansen zo breed mogelijk gaat houden. Neem daarom de tijd om te kijken wat jij kunt investeren, wanneer je dat gaat doen en hoe de koersen momenteel zijn. Het gaat er om dat je weet wat je doet en waarom je het doet. Vraag je dat iedere keer af als je met de opties aan de slag gaat, dan denk je bij iedere zet die je doet goed na.